Paard

Veelgestelde vragen

Hier vindt u de antwoord op veelgestelde vragen.

Wat zijn de maandelijkse stalkosten van een fokmerrie?

U betaald €14,50. Dit zijn de kosten voor de stalling. Dit bedrag is inclusief bekappen/kosten hoefsmid. Na het afspenen, vanaf de 5e of 6e maand, betaald u €12,50 voor de opfok/stalkosten van het veulen.

U heeft de mogelijkheid om uw aandeel van 5% via FarmersProud, twee maal in het jaar over te hevelen, oftewel verkopen. Dit is merrie, inclusief veulen.

Wat zijn de maandelijkse stalkosten van een talentvol springpaard vanaf 3 jaar?

De stalkosten zijn €17,50 en dit is inclusief het zadelmak maken. Vanaf 4 jaar kunnen de kosten hoger zijn, vanwege gerichte training op professionele sportstallen door (inter)nationale ruiters en amazones. De maximale stalkosten zijn €52,50 p/maand, inclusief supplementen, dekens en alle andere benodigdheden.

Wat gebeurt er bij overlijden van springpaard merrie en/of veulen?

Het is (vrij) uitzonderlijk maar het kan gebeuren dat merrie en/of veulen komt-komen te overlijden. In geval van overlijden merrie en/of van (ongeboren) veulen tot 14 dagen oud, keert de verzekeraar een bedrag aan ons uit en krijgt u volledige inleg excl. gemaakte kosten terug – of u krijgt 30% van de inleg terug, waarbij u kunt deelnemen bij de aankoop van een merrie, zonder dat u verder een bedrag hoeft in te leggen. In een situatie van overlijden veulen vanaf 14e dag, die dan ook is verzekerd, heeft u ook 2 opties. U krijgt het volledige inleg, excl. gemaakte kosten terug of u krijgt 30% van de inleg terug, waarbij u zonder inleg participeert in een aangekocht veulen.

Het percentage van 30% is (voor een deel) ten compensatie van de door u gemaakte kosten.

Wat zijn de kosten van het dekgeld?

Diepvriessperma -of- ‘fresh semen’ kost zo’n €1200 tot €2500 voor in de internationale sport en/of fokkerij bewezen hengsten. Een investeerder/participant betaald 4,5% van dekgeld tot €1500, 4% van dekgeld €1550 - €1800, 3,5% van het dekgeld van €1850 tot €2500.

Bijvoorbeeld: Dekgeld €2200 = 77 euro

De kosten van opvoelen, inseminatie en scannen betalen wij volledig.

Is het mogelijk een paardenverzekering af te sluiten?

Voor meer informatie over het afsluiten van een paardenverzekering kunt u telefonisch contact opnement met +31 (0)6 304 62 806 of kunt u ons een e-mail sturen via het contactformulier

Deze website maakt gebruik van cookies om u een optimale beleving te bieden.